Зловживання в УЗ: ВАКС відмовив у заочному слідстві щодо ексдиректорки фірми

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваної.

Вищий антикорупційний суд відмовився надати дозвіл на заочне розслідування стосовно колишньої директорки ТОВ «Медичний центр здоров'я» Ніни Мезенцевої. Її підозрюють у замасі на заволодіння майже 5 млн грн філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 23 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Коліуш, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №52021000000000164 від 01.04.2021, стосовно підозрюваної (Ніни Мезенцевої – ред.)», – йдеться в ухвалі.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже подав апеляційну скаргу на це рішення. Засідання призначили на 10:00 8 вересня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Згідно з матеріалами справи, посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ «Медичний центр здоров'я» перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест. Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: