Апеляція ВАКС залишила під заочним арештом експосадовця філії УЗ

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування заочного арешту підозрюваного, оскільки той досі переховується за кордоном.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним арештом колишнього посадовця філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця» Вадима Ханенка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до замаху на заволодіння майже 5 млн грн філії УЗ.

Таке рішення 22 вересня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 2 вересня ВАКС заочно заарештував Ханенка. Його адвокат подав скаргу на це рішення, проте суд залишив її без задоволення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 2 вересня 2022 року про обрання підозрюваному (Вадиму Ханенку – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні №52021000000000164 від 01 квітня 2021 року, залишити без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення», – йдеться в рішенні.

В ухвалі також вказується, що підозрюваний на праві власності володіє квартирою площею 137,4 кв. м; машино-місцем площею 16,4 кв. м; автомобілем Audi RS Q8 2020 року випуску та задекларований дохід за період 2017-2021 роки, який становить 8 812 498 грн.

Раніше ВАКС дозволив заочне розслідування щодо цього експосадовця філії УЗ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: