Окупанти наступають на двох напрямках: де ЗСУ відбили атаки

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки окупантів у районі шість населених пунктів на Донбасі. До Донецька протягом минулого тижня звезли понад 700 поранених російських військових.

Російські війська наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Збройні сили України за добу відбили атаки в районі шести населених пунктів на Донбасі.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Так, атаки окупантів відбиті в районах населених пунктів Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Бахмутське, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині.

Росіяни за добу завдали двох ракетних ударів по цивільних об'єктах, здійснили 47 авіаційних ударів та 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ.

Зберігається загроза нанесення ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

На Волинському та Поліському напрямах обстановку без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

На Сіверському, Слобожанському та Херсонському напрямках зафіксовано обстріли з артилерії.

На Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти ведуть оборонні дії, а також обстрілюють населені пункти.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій.

«Протягом минулого тижня в лікувальні заклади тимчасово окупованого міста Донецьк доставлено понад 720 поранених військовослужбовців підрозділів російських окупаційних військ. Також, в тимчасово окупованому місті Горлівка одна з цивільних лікарень перепрофільована на військовий шпиталь, куди повністю обмежено доступ цивільних осіб. До хворих допускають виключно медичний персонал», – розповіли у Генштабі.

Українська авіація протягом доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника. Минулої доби збито три безпілотники Орлан-10

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони вразили артилерійську систему та один інший важливий об'єкт окупантів.

Нагадаємо, окупанти заявляли про свої успіхи довкола Бахмута Донецької області. Але це може бути частиною інформаційної операції – на думку аналітиків, поки що нічого не віщує неминучого оточення міста росіянами.

Ситуацію під Бахмутом також прокоментували у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: