В Естонії стартували кібернавчання НАТО Cyber Coalition

Читать на русском
У вівторок, 29 листопада, в Естонії розпочалися масштабні кібернавчання НАТО Cyber ​​Coalition, які триватимуть до 2 грудня.

У вівторок, 29 листопада, в Естонії розпочалися масштабні кібернавчання НАТО Cyber ​​Coalition, які триватимуть до 2 грудня. Ціль - зміцнення можливостей союзників для захисту свого кіберпростору.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Естонії.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

У навчаннях, які проводяться вп'ятнадцяте, беруть участь близько 1000 кіберзахисників із 26 союзних країн, Фінляндії, Грузії, Ірландії, Японії, Швеції та Швейцарії. Південна Корея бере участь як спостерігач.

Під час тренувань учасники навчатимуться вирішити реальні завдання, такі як кібератаки на електроенергетичну інфраструктуру та сили союзників НАТО в контексті операцій.

«Кібероперації проти України тривають щодня. Вони також відбуваються проти союзних країн, хоча опір цим атакам у жодному разі не є само собою зрозумілим. Ось чому союзникам необхідно розглянути безліч можливих сценаріїв на рівні НАТО, аби гарантувати, що вони не матимуть значного впливу», — пояснив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Нагадаємо, військово-повітряні сили НАТО з 17 по 30 жовтня відпрацьовували можливості ядерного стримування в рамках навчань «Стійкий полудень».

Зазначимо також, що у липні 2022 року в Чорному морі відбулися військові навчання НАТО «Бриз».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: