ВАКС призупинив розгляд справи сина екснардепа Шпака, його мобілізували

Читать на русском
Антикорупційний суд призупинив судове провадження стосовно сина колишнього члена українського парламенту, оскільки його взяли на військову службу.
Микола Шпак

Вищий антикорупційний суд зупинив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього голови правління НАК «Украгролізинг», сина екснародного депутата Василя Шпака Миколи у зловживаннях на майже 5 млн грн. Його мобілізували до Збройних сил України.

Таке рішення 17 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Зупинити судове провадження № 52019000000000746 за обвинуваченням (Миколи Шпака – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, до звільнення останнього з військової служби», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, Костянтином Руських уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: