Стало відомо, скільки цивільних та інфраструктурних об’єктів пошкодили військові рф

Читать на русском
Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів, що росіяни пошкодили близько 32 тисяч цивільних та 700 об’єктів критичної інфраструктури.
Ілюстративне фотоФото – Офіс генпрокурора

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти пошкодили десятки тисяч цивільних та сотні інфраструктурних об’єктів.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі національного телемарафону.

За його словами, наразі вже нарахували близько 32 тисяч цивільних об’єктів, які були вражені від російських обстрілів. Йдеться, у першу чергу, про багатоквартирні або приватні будинки, в яких жили мирні мешканці.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Лише 3% від кількості зафіксованих обстрілів – військові об'єкти», – зазначив Єнін.

Крім того, під ворожий вогонь потрапили 700 об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, аеродроми, мости, нафтобази, електричні підстанції та інше.

«Окупанти досі марять маніакальним бажанням занурити Україну в темряву, і немає жодних підстав вважати, що вони зупиняться», – підсумував заступник глави МВС.

Нагадаємо, 23 листопада російські війська випустили по Україні 70 крилатих ракет. Система ППО знищила 51 ракету та п'ять дронів-камікадзе.

У різних областях України зафіксовано влучання в об'єкти критичної інфраструктури. У результаті по всій країні почалися аварійні відключення світла, деякі області та міста повністю знеструмлені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: