Є ознаки того, що росіяни можуть залишити Запорізьку АЕС – президент «Енергоатома»

Читать на русском
Сьогодні в Енергоатомі спостерігають ознаки того, що російські загарбники можуть готуватися залишити Запорізьку атомну електростанцію.
Енергоатом

Сьогодні в «Енергоатомі» спостерігають ознаки того, що російські загарбники можуть готуватися залишити Запорізьку атомну електростанцію.

Про це повідомив президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в інтерв'ю ТСН під час етеру національного марафону.

Він розповів, що у російських ЗМІ з’являються публікації про можливу передачу Запорізької атомної електростанції під контроль МАГАТЕ. На думку Котіна, це може бути ознакою планів росіян покинути об’єкт. Проте наразі явних ознак виїзду російських загарбників із захопленої станції немає.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Поки зарано говорити, що російські військові їдуть із ЗАЕС, але можна сказати, що вони готуються», – підкреслив президент «Енергоатому».

Він також додав, що загарбники заборонили персоналу ЗАЕС виїжджати на підконтрольну українському уряду територію.

Нагадаємо, російські окупанти пограбували вантаж НАЕК «Енергоатом», який прямував до міста Енергодар на Запорізьку АЕС. Росіяни, зокрема, забрали собі частину обігрівачів.

Також повідомляли, що експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) виявили на Запорізькій АЕС пошкодження резервуарів для зберігання конденсату, що призвело до нерадіоактивного витоку на станції, а також оцінили збитки від масованого російського обстрілу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: