Шмигаль розповів, як проходить найскладніший опалювальний сезон у країні

Читать на русском
Майже половину об'єктів по всій Україні підключено до тепла. Найбільше у Житомирській, Закарпатській та Харківській областях.

На сьогодні майже 60% всіх об’єктів по всій Україні підключено до тепла. Найбільше у Житомирській, Закарпатській та Харківській областях.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у вівторок, 8 листопада.

Опалювальний сезон 2022-2023: як підготуватися до найважчої зими в історії УкраїниПро те, як найбільш надійно підготуватися до опалювального сезону 2022-2023, який обіцяє стати найважчим в історії України – в матеріалі Слово і діло

За його словами, південні регіони підключають повільніше, але цей процес там теж розпочато. У п’яти областях рівень підключення до тепла становить більш ніж 85%, а ще у двох регіонах він уже сягнув 100%.

«Це школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки. Найбільше в Житомирській, Закарпатській та Харківській областях. У Києві наразі опалюється 78% будівель», – зазначив він.

Шмигаль наголосив, що у підземних газосховищах накопичено 14,5 млрд кубів газу. З огляду на очікувані закордонні постачання цих обсягів достатньо, щоб пройти опалювальний сезон, зазначив прем'єр.

«Ми готуємося до будь-яких сценаріїв. Накопичуємо обладнання для генерації енергії у разі надзвичайних ситуацій. Вчора провели координаційну нараду зі структурами ООН та USAID. Говорили про підготовку до зими. Від донорів вже отримали 700 генераторів. Ще 900 буде доставлено від них найближчим часом», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, цього року у квартирах українців буде зменшено температурний мінімум.

Уряд зафіксував ціну на електрику до кінця опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: