Сотні священиків УПЦ МП вимагають трибуналу над російським патріархом Кирилом

Читать на русском
Священики вимагають дати оцінку діям Гундяєва, розглянути та вивчити його заяви та доктрину, яку той пропагує, дати цій доктрині оцінку - чи не є вона єрессю - та притягнути Гундяєва до відповідальності
Гундяєв і путін5 канал

Священики Української Православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) почали збір підписів під зверненням до собору Предстоятелів давніх Східних Церков, в якому вимагають віддати церковному трибуналу російського патріарха Кирила (Гундяєва).

Про це написав протоієрей УПЦ МП Андрій Пінчук у своєму Facebook.

«Сьогодні, коли московський патріарх Кирило відверто підтримує загарбницьку війну росії проти України, ми, священики Української Православної Церкви, вирішили звернутися до собору Предстоятелів давніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила» - написав він.

На даний момент звернення підписав 191 священнослужитель УПЦ МП.

«Ми, священики Української Православної Церкви, в ці трагічні дні, коли йде жорстока війна російської федерації проти України, вважаємо своїм пастирським обов'язком звернутися до всієї повноти Всесвітнього Православ'я... Дії патріарха Кирила викликали масове обурення серед духовенства та віруючих Української Православної Церкви» - йдеться у зверненні.

Священики вимагають дати оцінку діям Гундяєва, розглянути та вивчити як його заяви, так і доктрину, яку той пропагує, дати цій доктрині оцінку - чи не є вона єрессю - і притягнути Гундяєва до відповідальності, позбавивши його права займати патріарший престол.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, як Церква ставиться до вбивств ворога в умовах війни. Це не гріх - вбивати ворога не тільки можна, але і потрібно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: