ГУР провело космічну розвідку 150 районів розташування окупантів: деталі

Читать на русском
ГУР МО провело космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування ворога, на тимчасово окупованих територіях України та на території рф.
delo.ua

ГУР МО провело космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування ворога, на тимчасово окупованих територіях України та на території рф.

Про це повідомляє українська розвідка в Telegram.

«ГУР МО провело космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування ворога, як на тимчасово окупованих територіях України, так і на території окупанта та його союзників», – йдеться в повідомленні.

Це стало можливим завдяки співпраці з благодійним фондом Сергія Притули, який передав розвідникам супутник ICEYE, а також контрактний доступ до бази даних сузір’я SAR-супутників.

Зоряні війни: чому росія погрожує збивати іноземні супутники і як вона за це поплатитьсяЧому рф погрожує збивати супутники іноземних держав, чи зуміє вона це зробити та що з нею буде, якщо вона ризикне зачепити чужий супутник – у матеріалі Слово і діло

Загалом, завдяки проєкту, уже виявлено та підтверджено близько 2600 одиниць військової техніки окупантів. Зокрема, танки, САУ, ББМ, вертольоти, понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога.

«Отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення ворога у лісових насадженнях, за будь-якої погоди та вночі», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у серпні фонд Сергія Притули купив супутник за кошти, які українці збирали на «народні байрактари».

Навіщо ЗСУ цей супутник і які його особливості, можна прочитати тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: