У Повітряних силах пояснили, чому росія припинила завдавати масованих ракетних ударів

Читать на русском
Затишшя можна вважати досить умовним, оскільки противник продовжує атакувати прифронтові міста авіаційними ракетами та ракетами з комплексів С-300
Ілюстративне фотоReuters

Російські окупанти змушені знизити інтенсивність ракетних ударів по Україні та відмовитися від масованих атак, оскільки вони відчувають дефіцит необхідних для цього ракет.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат під час брифінгу ПС ЗСУ 14 листопада.

«Очевидно, що противник не може дозволити собі завдавати масованих ударів постійно, тому що відчуває певний дефіцит озброєння. Це стосується і «Іскандерів», і ракет Х555, Х101, а також «Калібр», особливо «Калібрів» – пояснив він.

Російський літак провів тренувальні польоти з ракетою «Кинжал» у БілорусіРосійський літак МіГ-31К провів тренувальні польоти з гіперзвуковою ракетою Кинжал у Білорусі.

За словами Гната, протягом усього жовтня російські терористи здійснили пуски лише 15 ракет «Калібр» у напрямку України, що може свідчити як про накопичення ракетних запасів, так і про дефіцит цих ракет у рф. Зараз окупанти можуть інтенсивно застосовувати тільки авіаційні ракети Х-59 та Х-31, а ось запаси більш потужних ракет вичерпалися. Також відзначається зменшення кількості атак іранськими безпілотниками.

При цьому Гнат зазначив, що затишшя можна вважати досить умовним, оскільки противник продовжує атакувати прифронтові міста авіаційними ракетами та ракетами з комплексів С-300.

Нагадаємо, що розслідувачі «Беларуски Гаюн» зафіксували за останні дві доби 8 прильотів російських Іл-76 в Мачулищі, які вивозили ракети до систем ППО С-300 та С-400 з Білорусі. Це може свідчити про те, що ракети до цих комплексів у рф закінчуються.

Також раніше Міноборони рф підписало додатковий договір на виробництво декількох десятків гіперзвукових ракет «Циркон».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: