В Єревані люди мітингують за вихід Вірменії з ОДКБ

Читать на русском
Сьогодні, 18 вересня, у столиці Вірменії Єревані відбувся мітинг за вихід країни з організації Договору про колективну безпеку.
newsarmenia.am

Сьогодні, 18 вересня, у столиці Вірменії Єревані відбувся мітинг за вихід країни з організації Договору про колективну безпеку.

Про це повідомляють у виданні Новости Армения.

Мітинг організували Національний демократичний полюс та Європейська партія. Протест став реакцію на відмову організації допомогти Вірменії в конфлікті з Азербайджаном. Мітингуючі закликають до виходу з ОДКБ та початку переговорів з іншими союзниками, щоб створити нову систему безпеки.

Зауважимо, що Вірменія, звертаючись до ОДКБ, розраховувала на надання військової та військово-політичної допомоги для захисту її суверенітету та виведення азербайджанських військ із її суверенної території.

«На площі Франції в Єревані зібрався мітинг з вимогами до керівництва Вірменії вийти з організації Договору про колективну безпеку. З врахуванням бойових дій між Таджикистаном та Киргизією демонтаж ОДКБ стає реальністю. Вплив росії, враховуючи демарш Казахстану, тане на очах. На Кавказі головним гравцем стає Туреччина», – повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

Зауважимо, Організація договору про колективну безпеку – це військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, росія, Таджикистан. Рф подає ОДКБ як реальну альтернативу НАТО.

Нагадаємо, у ніч на 13 вересня на кордоні між Азербайджаном та Вірменією знову розпочалися бойові дії. Зокрема, почалися обстріли з мінометів та важкої артилерії.

Організація договору про колективну безпеку вирішила направити генерального секретаря організації у зону карабаського конфлікту Вірменії та Азербайджану та підготувати докладну доповідь керівникам держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: