Стало відомо, на скільки за місяць зменшилися доходи росії від продажу нафти

Читать на русском
Росія вже втратила $3,2 мільярда. Після введення обмежень на нафту з країни-агресора постачання може скоротитися ще більше.
Ілюстративне фотоkanaldom.tv

У вересні 2022 року доходи країни-агресора від продажу нафти скоротилися до $15,3 млрд, а саме на $3,2 млрд.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, із посиланням на звіт Міжнародного енергетичного агентства (МEA) про ринок нафти.

Зазначається, що минулого місяця експорт російської нафти знизився на 230 тисяч барелів на добу, до 7,5 млн барелів, при цьому постачання до Європейського Союзу впали на 390 тисяч барелів на добу порівняно з показниками серпня.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

Водночас, у МЕА додали, що після введення обмежень на нафту з росії постачання може скоротитися ще більше.

При цьому, у середу, 12 жовтня, заступник міністра фінансів рф Олексій Сазанов заявив, що у росії може відбутися тимчасове зниження видобутку нафти через обмеження західних країн. Згідно з його словами, варто очікувати зниження у невеликих обсягах, у районі 5% у 2023 році.

Незважаючи на такий фінансовий результат, росія у вересні заробила більше за середньомісячний показник доходу в 2021 році, який був на рівні 14,9 млрд доларів, помітили в МЕА.

Різке падіння доходів рф відбулося до припинення морського імпорту російської нафти до країн ЄС, яке очікується з 5 грудня для сирої нафти та з 5 лютого — для нафтопродуктів.

Як повідомляє Bloomberg, зниження нафтових цін вплинуло на доходи росії. У вересні середня ціна на нафту марки Urals впала на 8,7% — до 68,65 доларів за барель.

Нагадаємо, що фінансовий сектор рф зазнав сотні мільярдів доларів «прямих збитків» від санкцій.

Раніше ми повідомляли, що у ЄС хочуть відтермінувати обмеження цін на російську нафту.

Також, у четвер, 6 жовтня, Євросоюз офіційно затвердив восьмий пакет санкцій проти рф.

У матеріалі «Слово і діло» пропонуємо згадати, які санкції вже впроваджені проти росії Європейським Союзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: