У Німеччині підтвердили, що планують навчити п'ять тисяч українських військових

Читать на русском
До програми підготовки військових ЗСУ залучено ще дев'ять держав, крім Німеччини. Безпосередньо ФРН планує підготувати п'ять тисяч військовослужбовців
Ілюстративне фотоAP Photo

У Німеччині підтвердили обіцянку підготувати до літа 2023 року п'ять тисяч українських військовослужбовців за стандартами НАТО.

Про це заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт на парламентських слуханнях у Бундестазі 23 листопада.

За словами Ламбрехт, до програми підготовки військових ЗСУ залучено ще дев'ять держав, крім Німеччини. Безпосередньо ФРН планує підготувати п'ять тисяч військовослужбовців, про що Міністерство оборони інформувало громадськість ще тиждень тому.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«До літа 2023 року ми підготуємо в Німеччині 5 тисяч українських солдатів. Це конкретна політика» - запевнила вона.

Міністр зазначила, що крім цього в Словаччині, недалеко від українського кордону, буде розгорнуто центр з ремонту військової техніки, яка була пошкоджена в Україні. Зараз стоїть завдання забезпечити його запасними частинами, повноцінно функціонувати ремонтний центр почне в грудні 2022 року.

У понеділок, 14 листопада, ЄС офіційно запустив тренувальну місію для українських бійців, в рамках якої буде підготовлено до 15 тисяч військових.

До цього, на початку жовтня, на території Великої Британії та Північної Ірландії розпочалася підготовка базового рівня молодших командирів Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: