Стало відомо, коли відбудеться наступний саміт НАТО

Читать на русском
Наступний саміт НАТО відбудеться у Литві 11-12 липня 2023 року. Розглядатиметься збільшення видатків на оборону та продовження підтримки України.
Reuters

Наступна зустріч глав держав та урядів країн НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня 2023 року.

Про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає пресслужба Альянсу.

Як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТОУ 2022 році країни НАТО витратить на оборону 1 трлн 189,8 млрд доларів. Як змінилися витрати кожної країни за вісім років – на інфографіці.

«Ми стикаємося з найскладнішим і непередбачуваним безпековим середовищем з часів холодної війни. Зустріч у Вільнюсі надасть главам держав та урядів країн НАТО можливість узгодити подальші кроки щодо зміцнення нашого стримування та оборони та розглянути питання про значне збільшення видатків на оборону, а також продовжити нашу підтримку України. В епоху зростаючої стратегічної конкуренції трансатлантичний зв'язок між Європою і Північною Америкою в рамках НАТО, як і раніше, має важливе значення для безпеки нашого мільярда громадян», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, що минулий саміт НАТО пройшов у червні в Мадриді. На зустрічі було затверджено нову десятирічну стратегічну концепцію Альянсу. Росія в документі визначена як «найсерйозніша і пряма загроза» безпеці союзників.

На саміті також затвердили новий пакет допомоги Україні. Окрім того, перед учасниками в онлайн-форматі виступив президент України Володимир Зеленський.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: