Звернення Зеленського за підсумками 271-го дня війни – про що говорив президент

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 21 листопада, 271-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 21 листопада, 271-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, ми зараз маємо історичну можливість раз і назавжди захистити українську волю.

Основне зі звернення президента України:

  • Передусім варто сказати, що сьогодні професійне свято наших десантників – День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

  • Зокрема, це день 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 81-ї окремої аеромобільної бригади і 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, які відзначилися при звільненні Харківщини та інших наших земель. Це день 46-ї окремої аеромобільної бригади, яка брала участь у звільненні Херсона та окупованих територій Лівобережної України. День 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, яка надзвичайно хоробро захищає нашу державу на Луганщині й Донеччині. Це день підрозділів 132-го окремого розвідувального батальйону, який брав участь у звільненні Житомирщини й Київщини разом з іншими підрозділами Десантно-штурмових військ.

  • День бійців 148-го окремого артилерійського дивізіону, які щоденно влучно «мінусують» ворога на найбільш загрозливих ділянках фронту. Це день 71-ї окремої єгерської бригади, яка стала частиною Десантно-штурмових військ нещодавно, але вже добре зарекомендувала себе.

  • Вранці у Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці мав честь вручити нагороди з нагоди професійного свята найкращим бійцям. Передав ордени «Золота Зірка» рідним наших Героїв, які віддали своє життя за Україну.

  • Говорив сьогодні про внесок України в захист свободи та європейських цінностей у зверненні до Парламентської асамблеї НАТО.

  • Закликав країни Альянсу до конкретних дій із реалізації української формули миру, яка може надійно гарантувати мир і справедливість Україні та всій євроатлантичній спільноті.

  • А також закликав усі парламенти держав – членів НАТО нарешті ухвалити рішення про визнання росії державою-терористом. Вірю, що поступово ми вийдемо на цей результат – саме так росію сприйматимуть у світі. Саме такою, якою вона стала. Державою-терористом. І я дякую всім членам Парламентської асамблеї НАТО, які сьогодні ухвалили відповідну резолюцію на підтвердження цієї та інших наших позицій.

  • Говорив сьогодні з Президентом Франції Еммануелем Макроном фактично про реалізацію одразу кількох пунктів нашої формули миру. А саме – про радіаційну безпеку та ситуацію на Запорізькій атомній станції, а також про енергетичну безпеку України та Європи.

  • Сьогодні нашим енергетикам довелося застосувати не тільки стабілізаційні відключення електрики, а й позапланові. Це викликано більшим рівнем споживання, ніж країна може забезпечити в цей час.

  • Станом на цей вечір особливо складна ситуація в Києві та області, а також на Вінниччині, Сумщині, Тернопільщині, Черкащині, Одещині та в деяких інших містах і районах.

  • Сьогодні вже дев’ята річниця початку Майдану – Революції Гідності. Дев’ята... Але свободі й гідності українського народу – понад тисячу років. Варто про це пам’ятати.

  • Було багато загроз свободі наших людей і самому існуванню українців. Але народ пройшов через це. І зараз ми з вами маємо історичну можливість раз і назавжди захистити українську волю.

«Я дякую кожному й кожній, хто підтримує нашу державу! Дякую всім, хто воює й працює заради України! Вічна слава й шана всім, хто віддав своє життя за свободу для нашого народу!», - зазначив президент.

Зазначимо, що 21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи.

Нагадаємо, Зеленський розповів, скільки ракет росія випустила по Україні.

Напередодні прем'єр Великої Британії вперше приїхав до України та зустрівся із Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: