Війська рф активізували повітряну розвідку на Херсонщині – Гуменюк

Читать на русском
Російські окупанти активно ведуть повітряну розвідку та можуть атакувати правобережжя Херсонської області з лівого берега Дніпра.
ілюстративне фото

Російські окупанти активно ведуть повітряну розвідку та можуть атакувати правобережжя Херсонської області з лівого берега Дніпра. Наприклад, удари можуть бути із комплексів С-300.

Про це розповіла начальник об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 14 листопада.

Президент Зеленський відвідав деокупований Херсон – ReutersЗеленський виступив у деокупованому місті та подякував українській армії, українському народу та союзникам на Заході

«Ми бачимо, що вони активізували повітряну розвідку. І, до речі, це особливість регіону. Наше звернення до всіх мешканців деокупованих територій – бути дуже пильними та уважними до проведення ворогом повітряної розвідки, бо безпілотники, які вони використовують, можуть бути камікадзе та розвідники, але ударного типу. Тобто, які збирають інформацію про масове скупчення людей і завдають удару», – сказала Гуменюк.

Вона закликала ні в якому разі не нехтувати сигналами повітряної тривоги і пам'ятати, що ворог навіть із нижчого берега здатний бити ракетами С-300.

«Як це було цієї ночі. Вони обстріляли напрямки руху, дороги. Це свідчить про те, що вони намагаються перекрити, зокрема, і логістику до регіонів, де вже створили гуманітарну катастрофу. Крім того, вони продовжують обстріл Нікопольського району», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, ЗСУ деокупували Херсон 11 листопада.

До Херсона вже повернулися військові адміністрації, а також з'явилися українські блокпости.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: