В Укренерго закликали готуватися до гіршого: відключення світла можуть бути масштабними та тривалими

Читать на русском
На цю мить пріоритетом для енергетиків є забезпечення електрикою критичних об'єктів інфраструктури - лікарні, школи
Ілюстративне фотоPixabay

Внаслідок терористичних атак росії на енергетичні об'єкти в Україні не можна виключати варіанту, при якому відключення електроенергії стануть значно тривалішими, ніж зараз.

В цілому, потрібно готуватися до гіршого, розповів голова правління компанії Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі Національного телемарафону.

Він зазначив, що енергетики намагаються стабілізувати ситуацію.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Готуватися, як відомо, треба завжди до найгіршого. Ми розуміємо, що ворог взагалі хоче знищити нашу енергосистему, викликати тривалі відключення. Ми працюємо над тим, щоб не дати йому це зробити. Тому готуватися треба, можливо, до тривалих відключень, але зараз ми вводимо графіки, які є плановими та ми будемо робити все для того, щоб відключення були не дуже тривалими» - пообіцяв він.

За словами Кудрицького, на цей час пріоритетом для енергетиків є забезпечення електричному критичних об'єктів інфраструктури - лікарні, школи й так далі.

«Більшість з них обладнані автономними джерелами живлення, тому ситуація на цих критичних об'єктах стабілізована» - додав він.

Раніше в ДТЕК також заявили, що нові масштабні удари росії по енергетичних об'єктах України призвели до необхідності довгострокових відключень електроенергії. Йдеться не про планові вимикання, а про планові включення на кілька годин.

Також у четвер, 17 листопада, у Києві був зафіксований антирекорд за обсягами відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: