Україна звітує американським союзникам за всі витрачені гроші – посол

Читать на русском
Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що Київ звітує за кожен витрачений долар перед партнерами зі США та ніколи не просила допомоги, за яку не треба звітувати.
Оксана Маркароваkmu.gov.ua

Україна абсолютно погоджується з тим, що будь-яка допомога від США має підлягати звітуванню і ніколи не просила іншої допомоги.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила посол України в США Оксана Маркарова.

Коментуючи слова республіканця Кевіна Маккарті про те, що в умовах економічного спаду американські платники податків «не виписуватимуть Україні чек без позначення суми», вона відзначила, що Україна «ніколи іншої допомоги й не просила».

«Насправді Україна абсолютно з цим погоджується. І ми ніколи іншої допомоги й не просили. І військова допомога, і бюджетна допомога, і гуманітарна допомога – ми не тільки звітуємо за кожен долар, який ми отримуємо, кожен з них витрачається саме за призначенням», – зауважила Маркарова.

На переконання посла, Маккарті не закликав обмежувати допомогу – він лише заявив про необхідність контролю.

Також Оксана Маркарова вважає, що з новим складом американського Конгресу Україна вибудує конструктивні стосунки, оскільки, на її погляд, американські виборці цілком підтримують боротьбу українців.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

У жовтні, перед виборами до Конгресу, американський політик Маккарті заявив, що прихильність США Україні не може бути необмеженою, і в умовах економічного спаду платники податків США не зможуть «виписувати українцям чеки без позначення суми».

Нагадаємо,напередодні адміністрація президента Джо Байдена попросила Конгрес США виділити ще 37,7 млрд доларів екстреної допомоги Україні. У листі Білого дому до Конгресу також йдеться про те, що понад три чверті від схвалених Конгресом 40 мільярдів доларів допомоги Україні вже виділено чи витрачено.

Тим часом син колишнього президента США Дональда Трампа, який щойно розпочав офіційну передвиборчу кампанію, написав у твіттер, що варто перестати витрачати мільярди на озрброєння України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: