Росія погодиться на продовження зернової угоди – Bloomberg

Читать на русском
ЗМІ повідомляють, що росія погодиться продовжити зернову угоду, термін дії якої закінчується 19 листопада.
Bloomberg

Росія погодиться продовжити угоду за посередництва ООН, що дозволяє експортувати українську аграрну продукцію через Чорне море.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на чотирьох людей, знайомих із ситуацією.

Переговори про продовження зернової угоди: росія хоче послаблення санкцій проти держбанку - ReutersРосія на переговорах щодо зернової угоди просила Захід послабити санкції проти державного Россільгоспбанку.

Термін угоди спливає 19 листопада: джерела видання повідомили, що росія, ймовірно, погодиться на продовження. Вони не уточнили, чи рф висуне нові умови в обмін на продовження угоди.

Початкова угода, укладена наприкінці липня за посередництва Туреччини та ООН, була розрахована на 120 днів. Угода передбачає автоматичне продовження ще на 120 днів, якщо одна із сторін не вирішить її скасувати або змінити.

Нагадаємо, 29 жовтня росія оголосила, що припиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту. Але і після цієї заяви кораблі з агропродукцією продовжували виходити з українських портів, причому їхня перевірка проходила без участі рф набагато швидше.

2 листопада росія заявила про намір відновити участь в угоді. Президент Володимир Зеленський наголосив, що російський шантаж із приводу зернової ініціативи виявився безрезультатним.

У нашому МЗС заявили, що Україна не брала на себе жодних нових зобов'язань, незважаючи на слова путіна про те, що росії надали якісь «гарантії безпеки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: