Екснардепа підозрюють у причетності до корупції на «Одеському припортовому заводі»

Читать на русском

НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому депутату від БПП, якого вважають організатором корупційної схеми на Одеському припортовому заводі.

НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому народному депутату, якого вважають організатором організації корупційної схеми на «Одеському припортовому заводі».

Про це повідомила пресслужба НАБУ у п'ятницю, 21 жовтня.

Апеляція ВАКС заочно заарештувала підозрюваного у справі ОПЗАпеляційна інстанція розглянула і задовольнила скаргу прокурора САП на рішення, яким антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати фігуранта.

«НАБУ та САП повідомили про підозру екснародному депутату України, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн збитків АТ «Одеський припортовий завод» (99,57% належать державі)», – сказано в повідомленні.

Слідчі з'ясували, що колишній нардеп організував схему, за якою завод продавав мінеральні добрива заздалегідь визначеної компанії за цінами, нижчими від ринкових. Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектора економіки за конкурентними цінами. Проте фізичні постачання забезпечував цим компаніям «ОПЗ».

За даними «Слово і діло» йдеться про колишнього нардепа від фракції БПП Олександра Грановського.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у нанесенні 93,3 млн грн шкоди ОПЗ. Серед підозрюваних є колишня помічниця народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського, колишня член правління ОПЗ Ольга Ткаченко. Її оголосили в розшук як і власника Newscope Estates Limited Павла Чумака.

Слідство встановило, що Ткаченко організувала схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. В подальшому ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ.

Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. До її реалізації були залучені посадовці ОПЗ. Внаслідок таких протиправних дій ОПЗ недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

У липні цього року апеляція ВАКС заочно заарештувала підозрюваного у справі ОПЗ.

У серпні ВАКС призначив до розгляду справу Одеського припортового заводу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: