«Зерновий коридор»: за дві доби з України відправили ще 400 тис. тонн агропродукції

Читать на русском
З чорноморських портів вийшло ще 12 кораблів із 400 тисячами тонн агропродукції. Вони вирушили до країн Африки, Азії та Європи.

З портів Одеси за останні дві доби вийшло ще 12 кораблів із 400 тисяч тонн агропродукції. Вони вирушили до країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомляє Мінінфраструктура.

«Зернова угода»: Кулеба назвав дві вимоги України до рфРосія має припинити своїм саботажем гальмувати роботу зернового коридору та грати з усім світом у так звані голодні ігри.

«За за останні дві доби з портів Великої Одеси вийшло 12 суден з 400 тисяч тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкери STAVROS та CEBIHAN, які доставлять 55 тисяч тонн української пшениці до Оману. Також 55 тисяч тонн йдуть до Ємену, мешканці якого знаходяться на межі голоду. До Лівії 25 тисяч тонн зерна забрав балкер EAST WIND 1», – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, за два дні порти взяли під завантаження 8 суден. Сукупна вантажомісткість складає 200 тисяч тонн агропродукції.

«Зерновим коридором» зараз у напрямку України рухається 6 суден для завантаження 317 тисяч тонн агропродукції.

Як зазначається, з 1 серпня з портів Великої Одеси вийшло 456 суден, які експортували 10,7 мільйонів тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, 2 листопада росія заявила про поновлення участі у «зерновій угоді».

У НАТО повідомили про ризик повторних зупинок роботи «зернового коридору».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: