Розтрата зерна: НАБУ завершило заочне розслідування щодо організатора

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили спеціальне розслідування стосовно організатора схеми з розтрати державного зерна.

НАБУ та САП завершили заочне розслідування стосовно колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву Євгена Єрастова. Його вважають організатором розтрати зерна на 3,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

У повідомленні не згадується прізвище підозрюваного, проте, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Єрастова. Раніше його заочно взяли під варту.

«НАБУ та САП завершили спецрозслідування за підозрою в.о. директора ДП «Охтирський КХП» Держрезерву в організації розтрати зерна на понад 3,2 млн грн. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України. 11 листопада 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення», – інформує НАБУ.

Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно виконавців вказаного заволодіння державним насінням соняшника.

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. 9 грудня НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. майстра зміни елеватора філії «Хлібна база», а 16 грудня – в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії цього ж підприємства.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву Єрастов, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 3,2 млн грн, яке належало Держрезерву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: