ВАКС визначив запобіжний захід директору філії Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива погодженого з прокурором про застосування запобіжного заходу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт виконувача обов'язків директора філії «Хлібна база» державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України у Сумській області Олега Краснокутського, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні майном.

Таке рішення 24 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили суд взяти під варту Краснокутського, оскільки існують ризики перешкоджання слідству; переховування від органів правопорядку; незаконного впливу на свідків; знищити, спотворити або приховати речові докази, а також перешкоджати розслідуванню іншим чином.

Однак, вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково. Так, суддя відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт із покладанням обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними особами, здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

За версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 2,8 млн грн, яке належало Держрезерву.

Водночас 18-19 листопада детективи НАБУ вжили невідкладні слідчі заходи, і запобігли незаконному вивезенню зерна з держпідприємства. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про те, що була спроба заволодіти майном Держрезерву на 2,8 млн грн. Пізніше НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику філії Держрезерву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: