НАБУ повідомило про підозру керівнику філії Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру одному з очільників агентства резерву України на Сумщини.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру виконувачу обов'язків директора однієї з філій Державного агентства резерву України у Сумській області.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«22 листопада детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили в.о. директора однієї з філій Державного агентства резерву України у Сумській області про підозру у розтраті зерна на суму понад 2,8 млн грн. Дії особи кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України», – інформують у відомстві.

За версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 2,8 млн грн, яке належало Держрезерву.

Водночас 18-19 листопада детективи НАБУ вжили невідкладні слідчі заходи, і запобігли незаконному вивезенню зерна з держпідприємства. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За інформацією «Слово і діло», про підозру повідомили в.о. директора філії «Хлібна база» ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Держрезерву Олегу Краснокутському.

Раніше НАБУ повідомило про те, що була спроба заволодіти майном Держрезерву на 2,8 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідує закупівлю захисних костюмів для медиків. Також Національне бюро розслідує можливу розтрату 200 млн грн посадовцями Укравтодору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: