САП скерувала до суду справу про розтрату зерна Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до районного суду на Сумщині обвинувальний акт стосовно трьох фігурантів.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про розтрату зерна Державного агентства резерву України на суму понад 3,2 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«11 лютого прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення у розтраті зерна на суму понад 3,2 млн гривень виконувача обов'язків директора однієї з філій державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України, виконувача обов’язків начальника виробничо-технічної лабораторії філії та виконувача обов’язків майстра зміни елеватора філії», – інформує прокуратура.

У САП додали, що через вимоги частини 1 статті 33-1 Кримінального процесуального кодексу України цю справу скерувало до Білопільського районного суду Сумської області.

За даними «Слово і діло», одним з обвинувачених є в.о. директора філії «Хлібна база» Олег Красноскутський.

Як відомо, 22 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. директора філії «Хлібна база» Олегу Красноскутському. 24 листопада його відправили під цілодобовий домашній арешт. 9 грудня НАБУ і САП повідомили про підозру в.о. майстра зміни елеватора філії «Хлібна база», а 16 грудня – в.о. начальника виробничо-технічної лабораторії цього ж підприємства.

Нагадаємо, за версією слідства, у листопаді в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 3,2 млн грн, яке належало Держрезерву. Пізніше детективи встановили, що загальний обсяг необлікованих зернових перевищує 800 тонн, а його вартість сягає 6 млн грн. Нещодавно НАБУ знову запобігло розкраданню зерна на цьому підприємстві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: