Втрата Херсона може завадити окупантам прокласти сухопутний коридор до Одеси – британська розвідка

Читать на русском
Втрата західного берега річки Дніпро поблизу Херсона, може завадити російським військам досягти свого стратегічного плану прокласти сухопутний коридор до Одеси.
Getty Images

Втрата західного берега річки Дніпро поблизу Херсона, може завадити російським військам досягти свого стратегічного плану прокласти сухопутний коридор до Одеси.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки.

У кремлі думають, що після мобілізації у них будуть сили захопити Харків та Одесу – BloombergПутін, як і раніше, хоче захопити більшу частину території України. У кремлі думають, що зможуть перехопити ініціативу на полі бою та захопити ключові міста, наприклад Харків та Одесу.

«Здатність росії підтримувати свої сили на західному березі Дніпра опинилася під загрозою через українські удари по російських маршрутах постачання. Під час відступу російські війська зруйнували кілька мостів і, ймовірно, заклали міни, щоб уповільнити та затримати просування українських військ», – йдеться в повідомленні.

Через обмежену кількість пунктів переходу російські війська будуть вразливими при перетині річки Дніпро. Цілком ймовірно, що відхід триватиме кілька днів з оборонними позиціями та артилерійським вогнем, що прикриватиме сили, що відходять.

Крім цього, розвідники зауважують, що втрата західного берега Херсона, швидше за все, завадить росії здійснити своє стратегічне прагнення створити сухопутний міст, який веде до Одеси.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни стверджують, що битва за Херсон по суті не завершена, але окупаційні війська вступили до нової фази, віддаючи пріоритет відведення своїх військ через річку в повному порядку.

9 листопада, стало відомо, що росія збирається відвести свої війська з Херсона і «зайняти оборону по лівому березі річки Дніпро в Херсонській області».

Проте радник глави Офісу президента Михайло Подоляк наголошує, що ще рано говорити про виведення російських військ з Херсона

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: