ВАКС продовжив розслідування справи голови райсуду Кіровоградської області

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 березня 2023 року строк розслідування справи за підозрою голови Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка та помічниць Кіровського райсуду Кропивницького у зловживанні впливом.

Таке рішення 31 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене заступником генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України, до шести місяців, тобто до 06.03.2023», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом голові Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлу Івченку, помічницям судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлані Муравйовій та Олені Долі.

За версією слідства, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів. Раніше ВАКС обрав всім підозрюваним запобіжний захід у вигляді застави з покладанням обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: