У ЗСУ повідомили, яку тактику зараз застосовують на фронті

Читать на русском
Українські військові ведуть позиційну війну, проте вдаються до маневреної оборони. При цьому ЗСУ намагаються максимально вибити воєнний потенціал армії рф.

Українські військові ведуть позиційну війну, проте вдаються до маневреної оборони, щоб завдати максимальної шкоди армії росії.

Про це розповів спікер Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону 8 листопада.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

«Можна сказати, що зараз триває позиційна війна. Однак ми вдається до маневреної оборони і вже не ведемо війну 20 століття – лава на лаву. Ми максимально використовуємо все, в чому користь маневреної оборони», – сказав він.

Спікер уточнив, що бійці ЗСУ намагаються максимально вибити воєнний потенціал противника – вбити або поранити якнайбільше солдатів і знищити максимальну кількість їхньої техніки.

«У всіх попередніх операціях у нас успішно це виходило. І зараз, коли буде пройдено точку біфуркації, коли ми побачимо, що ворог ослаб на одній із ділянок, буде спланована операція за прикладом Харківської чи Лиманської. Ми знаємо, як це робити», – пояснив Череватий.

Такі операції будуть ретельно сплановані з урахуванням усіх факторів, щоб зберегти особовий склад.

Представник ВСУ додав, що зараз Бахмут, Авдіївка і Вугледар - епіцентр бойових дій рф в Україні, там йдуть найжорстокіші бої і армія противника зазнає величезних втрат.

Нагадаємо, українські військові відбили атаки окупантів у районі 10 населених пунктів на Донбасі.

Глава ОВА Сергій Гайдай анонсував успіхи ЗСУ на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: