Українські військові відбили атаки окупантів у районі 10 населених пунктів на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
Війська рф ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах. ЗСУ відбили їхні атаки, зокрема, в районі Опитного, Білогорівки, Майорська.

Збройні сили України за минулу добу відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Красногорівка, Бахмут, Іванград, Опитне, Кліщіївка, Мар’їнка, Павлівка, Водяне і Майорськ Донецької області та Білогорівка на Луганщині.

Як йдеться у зведенні Генштабу, російські війська намагаються утримати тимчасово захоплені території, стримати дії ЗСУ на окремих напрямках та ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби противник завдав 9 ракетних і 37 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони понад 25 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала по ворогові 24 удари: під ударом опинилися 17 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 7 позицій засобів протиповітряної оборони противника.

За добу було збито ворожий літак Су-25, БпЛА «Ланцет-3» та чотири дрони «Орлан-10».

Воїни ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 5 пунктів управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетні комплекси та район вогневих позицій артилерії окупантів.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Підтверджено вогневе ураження району зосередження військової техніки, а це близько 20 одиниць, 5 листопада, у місті Гола Пристань Херсонської області. Також підтверджено знищення складів з боєприпасами окупантів 5-6 листопада у населених пунктах Горлівка Донецької області та Сватове на Луганщині», – йдеться у зведенні.

За інформацією Генштабу, в Енергодарі окупанти продовжують посилювати адміністративні та контррозвідувальні заходи – збирають особисті дані місцевих мешканців, перевіряють смартфони, обходять приватні приміщення, незаконно затримують громадян України.

А в районі населеного пункту Новософіївка Херсонської області угруповання окупаційних військ посилено підрозділом з території Чеченської республіки, який приєднався до пограбування місцевих мешканців та їхнього житла.

Нагадаємо, видання Insider разом із експертами склало шість сценаріїв подальшого розвитку війни в Україні.

Зазначимо, росія відчуває дефіцит ракет «Іскандер» та гіперзвукових «Кинджалів». Найближчим часом рф планує придбати у Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: