Ситуація з електропостачанням має покращитися за кілька днів – «Укренерго»

Читать на русском
Електропостачання в Україні можна буде відновити вже за кілька днів, якщо не буде нових обстрілів.

Електропостачання в Україні можна буде відновити вже за кілька днів, якщо не буде нових обстрілів.

Про це повідомив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

«Думаю, нам усім, споживачам, потрібно ще зазнати кількох днів за умови, що не буде нових обстрілів, для того, щоб відбулися полегшення з енергоспоживанням, щоб графіки відключення були більш комфортними. За відсутності обстрілів (а це важлива умова!) ми зможемо покращити енергопостачання у Центральному та Північному регіонах», - сказав він.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Однак він не виключає блекаут енергосистеми у разі, якщо обстріл військами агресора триватиме.

«Як місцева влада, так і енергетики просто зобов'язані готуватися до будь-якого сценарію, включаючи найпесимістичніший – це блекаут. Наскільки ймовірним є цей сценарій, залежить від інтенсивності ракетних обстрілів, які досить важко спрогнозувати, але ми, енергетики, робитимемо все, щоб не допустити таких сценаріїв», - запевнив він.

Нагадаємо, вранці 8 листопада «Укренерго» вимушено застосувало аварійні відключення у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях.

Енергетики розповіли, чому не у всіх будинках вимикають світло у години відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: