ЗСУ атакували три позиції засобів ППО противника – Генштаб

Читать на русском
Війська рф ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах.

Війська рф ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах. Українським військовим вдалося атакувати три позиції засобів протиповітряної оборони супротивника.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони з окремих напрямків. Веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

У Херсоні окупанти розсилають повідомлення про «загрозу обстрілу» з боку ЗСУ – ГенштабУ Херсоні абонентам мобільних операторів рф окупанти розсилали повідомлення з попередженням про нібито підготовку ЗСУ масового обстрілу та із закликом якомога швидше залишити правобережну частину міста.

Ворог здійснює обстріл підрозділів сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію рф проти України, надаючи їй військову інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває перекидання підрозділів Збройних сил рф на територію республіки Білорусь для створення спільного російсько-білоруського угруповання військ.

Зберігається загроза завдання ударів противником і залучення ударних БПЛА з території та повітряного простору Республіки Білорусь.

На інших напрямках ворог здійснював наступні обстріли:

  • на Слобожанському напрямку - із танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Уди, Висока Яруга, Стрілка, Огурцове, Гатище, Стариця, Вовчанськ, Дворечанське, Чавунівка та Дворічна;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - за артилерією різних типів, в районах населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, М'ясожарівка, Андріївка, Невське, Серебрянка, Верхньокам'яне та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Яківлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Майорськ, Клещіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озаранівка та Майор;

  • на Авдіївському напрямку - із танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Георгіївка, Мар'їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Єлизаветівка;

  • на Новопавлівському напрямку - з танків та різнокаліберної артилерії, в районах Вугледару, Павлівки, Времівки, Новосілки та Новополя;

  • на Запорізькому напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Чарівне та Новоданилівка.

  • На Южнобузькому напрямку обстрілів по всьому спектру артилерії зазнають населені пункти поряд з лінією зіткнення. Зокрема, під вогненну поразку із РСЗВ потрапила Іллінка Дніпропетровської області.

Противник продовжує зазнавати втрат. За уточненою інформацією, у ніч на 6 листопада поточного року у місті Гола Пристань знищено запаси палива окупантів.

Авіація сил оборони протягом доби завдала по ворогові 9 ударів. Під ураження потрапили 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також 3 позиції засобів протиповітряної оборони супротивника. Підрозділи протиповітряної оборони збили літак Су-25.

Воїни українських ракетних військ та артилерії за поточну добу вразили 4 пункти управління, два райони зосередження живої сили та склад боєприпасів окупантів.

За інформацією ЗСУ, російські окупанти продовжать атакувати критичну інфраструктуру України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: