Президент Індонезії вважає, що путін не приїде на саміт G20

Читать на русском
У Джоко Відодо, за його словами, сильне відчуття, що володимир путін не приїде на саміт Великої двадцятки на Балі.

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив, що має «сильне відчуття», що володимир путін не візьме участь у саміті «Великої двадцятки» на Балі 15-16 листопада.

Про це він сказав у коментарі Financial Times.

У Білому домі роблять все, щоб Байден та путін не перетнулися на G20 «навіть у коридорі» – PoliticoУ Білому домі одностайні в тому, що Байдену не слід зустрічатися з путіним на саміті Великої двадцятки у листопаді. В адміністрації роблять усе, щоб президенти не перетнулися навіть у коридорі.

Відодо сказав, що розмовляв із путіним, але впевнений, що його не буде на заході.

При цьому президент Індонезії виступає за участь росіян у саміті G20: за його словами, Індонезія сподівається сприяти міжнародному діалогу, щоб протистояти «дуже тривожному» зростанню міжнародної напруги.

«Група двадцяти не призначена для того, щоб бути політичним форумом. Це має бути про економіку та розвиток», – зазначив Відодо. Індонезійці, додав він, мають намір поставити продовольчу та енергетичну безпеку у центр обговорень саміту.

Нагадаємо, ще навесні на саміт «Великої двадцятки» запросили президента України Володимира Зеленського. Але Зеленський заявив, що Україна не візьме участі у саміті, якщо на нього приїде путін.

У кремлі обіцяли до кінця цього тижня повідомити, чи поїде путін на індонезійський саміт.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України закликали відкликати запрошення путіна після ракетних ударів росії по цивільній інфраструктурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: