У Білому домі роблять все, щоб Байден та путін не перетнулися на G20 «навіть у коридорі» – Politico

Читать на русском
У Білому домі одностайні в тому, що Байдену не слід зустрічатися з путіним на саміті Великої двадцятки у листопаді. В адміністрації роблять усе, щоб президенти не перетнулися навіть у коридорі.
nbcnews.com

Президент США Джо Байден і президент росії володимир путін мають відвідати саміт «Великої двадцятки» в Індонезії в листопаді. У Білому домі роблять все, щоб два лідери не перетнулися на саміті навіть у коридорі чи під час групового фотографування.

Про це пише видання Politico із посиланням на джерела.

Востаннє Байден та путін зустрічалися на двосторонньому саміті в Женеві влітку 2021 року.

Половина країн «Великої двадцятки» не приєдналася до санкцій проти росії – BloombergПоловина країн Великої двадцятки не лише не наклали санкцію на росію, а й активно співпрацюють із нею. Зокрема, Китай та Індія.

Саміт G20 на Балі стане найбільш очікуваною багатонаціональною зустріччю за останні роки, пише видання. На відміну від G7, що складається виключно з демократій, G20 також включає кілька автократій. Очікується, що не всі присутні згуртуються навколо України, як це зробили європейські країни.

Це створило логістичні проблеми для Білого дому.

У Білому домі протягом кількох тижнів проводилися внутрішні обговорення можливої присутності путіна на саміті. У Західному крилі майже не було розбіжностей з приводу того, що Байдену не слід зустрічатися з путіним.

«Ми знаємо, що президент Байден думає про президента путіна: він думає, що він убивця, він думає, що він воєнний злочинець. Зазвичай не зустрічаються із вбивцями та воєнними злочинцями», – сказав колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

Нагадаємо, ще навесні на саміт «Великої двадцятки» запросили президента України Володимира Зеленського. Участь глави держави залежатиме від ситуації у країні.

Президент Індонезії заявив, що путін особисто приїде на саміт. Але в кремлі поки що візит не підтверджують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: