Армії росії дали завдання прорвати оборону ЗСУ на Луганщині – Гайдай

Читать на русском
Російське військове керівництво поставило завдання прорвати оборону ЗСУ на Луганщині, але бійці ЗСУ поступово просуваються вперед.

Російське військове керівництво поставило завдання прорвати оборону ЗСУ на Луганщині, але бійці ЗСУ поступово просуваються вперед.

Про це повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай під час національного телемарафону.

«Російське військове керівництво поставило завдання прорвати оборону ЗСУ. Тому щодня тривають тяжкі бої, обстріли. Але це не зупинить наших військових, вони щодня просуваються вперед - до звільнення Луганщини, хоча просування не таке стрімке, як нам хотілося б», - сказав Гайдай.

Траса «Сватове-Кремінна» на Луганщині перейшла під вогневий контроль ЗСУСтратегічно важлива для російських військ траса Сватове-Кремінна у Луганській області перейшла під вогневий контроль українських військових.

За його словами, ЗСУ дуже мотивовані і їм краще йти в наступ, ніж сидіти в окопах.

Він також зазначив, що у районі Макіївки на Сватівщині росіяни втратили близько 500 осіб. Тіла загиблих росіян не забирають через те, що тоді потрібно родичам сплачувати компенсації.

«Рашисти також не залишають спроб знову захопити Білогорівку, адже розуміють, якщо їх відкинуть далі від населеного пункту-плацдарму, ЗСУ звільнять наступним Лисичанськ. Під тиском наших захисників в інших містах області Сєвєродонецьк ворог просто залишить», - каже голова ОВА.

Також, за його словами, із невеликих сіл росіяни вигнали всіх мешканців, аби ті не допомагали ЗСУ.

Нагадаємо, російські окупанти по 10 разів на добу штурмують ділянки фронту на Луганщині, найважчими зараз є Кремінський та Сватівський напрямки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: