ЗСУ зупинили ворожі атаки в Луганській та Донецькій областях – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ протягом 26 жовтня зупинили атаки ворога в Луганській та Донецькій областях. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу 27 жовтня.

ЗСУ протягом 26 жовтня зупинили атаки ворога в Луганській та Донецькій областях.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу 27 жовтня.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін.

Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України, надаючи свою територію, повітряний простір та інфраструктуру. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів, у тому числі задіяння ударних БпЛА.

На інших напрямках ворог здійснював наступні обстріли:

  • на Слобожанському напрямку - з території росії, з використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Чавунівка, Стрілка, Дворічна, Кам'янка, Красне та Стариця;

  • на Куп'янському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка та Фіголовка;

  • на Лиманському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Греківка, Дружелюбівка, Макіївка, Терни, Торське, Ямполівка, Спірне, Невське, Верхньокам'яне та Зарічне;

  • на Бахмутському напрямку - з танків та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк, Яківка, Зеленопілля та Озарянівка;

  • на Авдіївському напрямку противник завдавав вогневого ураження в районах населених пунктів Мар'їнка, Водяне, Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Олександропіль та Новокалинове.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Оріхів, Времівка, Дорожнянка, Малинівка, Новоукраїнка, Гуляйполе, Залізничне, Новопілля, Ненудне, Ольгівське та Білогір'я.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 20 населених пунктів, що знаходяться неподалік від лінії зіткнення. Від вогню ворожої реактивної артилерії постраждав Нікополь.

Російські війська завдали удару по одній із громад КиївщиниРосійські окупанти у ніч на 27 жовтня завдали удару по Київщині. Від удару постраждала одна з громад області.

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Бахмут, Іванград, Соледар, Майорськ, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області.

На тимчасово захоплену територію Запорізької області продовжують прибувати російські військовослужбовці, які були мобілізовані тиждень тому. У них відсутня мотивація та бажання брати участь у бойових діях на території України, фіксуються нерідкі випадки дезертирства. Ворог продовжує роботу щодо поповнення втрат.

За наявною інформацією, представники приватних військових кампаній здійснюють вербування ув'язнених у виправних установах міста Ульяновська. Більшість осіб зазначеної категорії, які погоджуються воювати на території України, засуджені за вбивства, зґвалтування та збут наркотичних засобів.

Противник продовжує зазнавати втрат. Підтверджено вогненну поразку району зосередження озброєння та військової техніки, складів боєприпасів ворога 25 жовтня у районі населеного пункту Берислав Херсонської області. Втрати особового складу уточнюються.

До міської лікарні населеного пункту Голубівка Луганської області протягом 24-25 жовтня було доставлено близько 100 поранених військовослужбовців противника. Для надання допомоги з Луганська та Кадіївки прибуло кілька хірургічних бригад.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 5 ударів. Підтверджено ураження району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 3 опорних пункти та зенітного ракетного комплексу.

За минулу добу підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий гелікоптер Ка-52, ракету Х-59 та 17 ударних БПЛА ворога.

Воїни ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 4 пункти управління, 8 районів зосередження живої сили, озброєння та військову техніку, 3 склади з боєприпасами та 6 інших важливих військових об'єктів противника.

Нагадаємо, за інформацією розвідки, росія посилює Херсон новобранцями, їх використовують як «гарматне м'ясо».

Інститут навчання війни повідомляв про те, що путін не відмовився від своїх цілей у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: