Маск звільняє половину співробітників Twitter і скасовує додаткові вихідні

Читать на русском
Ілон Маск звільняє половину працівників Twitter. Тим, хто залишається в компанії, скасують додаткові вихідні та змусять повернутися до офісу.

Американський мільярдер Ілон Маск планує скоротити близько 3700 робочих місць у Twitter Inc. (зі 7500 станом на кінець минулого року) у спробі знизити витрати. Звільнення розпочнуться вже у п'ятницю, 4 листопада.

Про це повідомляють Reuters та Bloomberg.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

«У прагненні вивести Twitter на правильний шлях, у п'ятницю ми пройдемо через складний процес скорочення нашої глобальної робочої сили. Ми розуміємо, що це вплине на низку людей, які зробили цінний внесок у Twitter, але, на жаль, ця дія потрібна для забезпечення успіху компанії в майбутньому», — йдеться у повідомленні керівництва Twitter.

Згідно зі службовою запискою, компанія проінформує співробітників про звільнення у п'ятницю.

Крім того, за словами джерел, Маск скасував додаткові вихідні співробітникам Twitter, які були введені під час пандемії.

Бізнесмен також має намір змінити політику віддаленої роботи та зобов'язати співробітників повернутися до офісів компанії на повний робочий день.

Джерела Reuters також повідомили, що Маск наказав скоротити витрати Twitter на один мільярд доларів за рахунок скорочення хмарних сервісів та додаткового серверного простору.

Компанія прагне заощаджувати від 1,5 до 3 млн доларів на день. Однак таке різке скорочення витрат може поставити веб-сайт та додаток Twitter під загрозу падіння в моменти з високим трафіком.

Нагадаємо, минулого тижня Ілон Маск закрив операцію з купівлі соціальної мережі Twitter за 44 млрд доларів і очолив компанію. Він також розпустив раду директорів компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: