У ЗСУ назвали загрозу спільного розгортання військ рф та Білорусі

Читать на русском
У майбутньому існує загроза формування угруповання військ рф та Білорусі для безпосередньої агресії проти України.
ukrinform.ua

Спільне розгортання армії росії та Білорусі поки що робиться для того, щоб відвернути увагу ЗСУ. Але в майбутньому є загроза формування угруповання для безпосередньої агресії проти України.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу у четвер, 3 листопада.

У розвідці пояснили, навіщо росія розмістила в Білорусі винищувачі-носії «Кинджалів»Росія перекинула на територію Білорусі винищувачі, здатні нести ракети Кинджал, щоб у такий спосіб відправити своєрідне повідомлення Заходу.

«Ситуація навколо утворення спільного угруповання військ так званої Союзної держави залишається неоднозначною. З одного боку, заяви сторін свідчать, що поточним завданням є відволікання уваги та безпосереднє відтягування українських військ зі сходу та півдня на північний напрямок. Однак у більш віддаленій перспективі є загроза формування угруповання, яке може бути задіяне в агресії проти України», – сказав він.

За його словами, зараз відбувається перекидання з росії підрозділів танкової армії, насамперед другої мотострілецької дивізії разом з технікою і щойно мобілізованими. Їх розміщують на військових полігонах Білорусі.

Протягом жовтня було переміщено близько півтори тисячі залізничних платформ із озброєнням та військовою технікою – до 200 пасажирських вагонів, понад 100 вантажних вагонів із військовим майном.

Громов додав, що на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ситуація стабільна. Ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано.

Нагадаємо, Білорусь та росія анонсували нові військові навчання у 2023 році.

Також повідомлялося, що в білоруських Мачулищах продовжують перебувати ракетні контейнери рф і літаки-носії - винищувачі МіГ-31К.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: