Рф вночі знову пошкодила енергетичну інфраструктуру України: в яких областях доведеться відключати світло

Читать на русском
У Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях сьогодні будуть тимчасові відключення електрики через нічні обстріли росії.

Вночі внаслідок обстрілу росіян було пошкоджено обладнання магістральної мережі енергосистеми у центральних областях України. Через це будуть тимчасові відключення електрики у Києві та чотирьох областях.

Про це попередили в «Укренерго».

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Сьогодні вночі рашисти знову обстріляли енергетичну інфраструктуру нашої країни. Було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. У зв'язку з цим, щоб запобігти перевантаженню мережі сьогодні зранку Диспетчерський центр «Укренерго» надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяг, на який потрібно обмежити споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях», – заявили у компанії.

В «Укренерго» зазначили, що надалі величина необхідного обмеження споживачів регулюватиметься залежно від поточної ситуації в енергосистемі.

Нагадаємо, влада пообіцяла українцям удосконалити графік відключення електроенергії.

До речі, обсяг добровільного скорочення споживання електрики українцями становить 5-10%.

В «Укренерго» раніше розповіли, що окупанти обстрілювали деякі об'єкти критичної інфраструктури кілька разів – спочатку ракетами, потім дронами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: