Окупанти хочуть мобілізувати до 10 тисяч людей у Маріупольському районі – мер

Читать на русском
Російські загарбники мають намір мобілізувати тисячі чоловіків у Маріуполі та Маріупольському районі.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

Російські загарбники планують мобілізувати тисячі чоловіків у Маріупольському районі Донецької області.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі телеканалу Freeдом.

«За нашою інформацією, до 10 тисяч осіб вони хочуть мобілізувати в Маріупольському районі. Це не тільки місто Маріуполь, а й великі поселення навколо нього. І зараз така робота ведеться», – зазначив він.

Окупанти Луганська насильно мобілізують студентів очної форми навчанняОкупанти Луганська проводять масову мобілізацію студентів вишів очної форми навчання – наразі вже мобілізовано близько 600 осіб.

Крім того, він розповів, що окупанти вивозять з Маріуполя обладнання та металопродукцію, які вціліли. Також місцевих мешканців долучають до різних робіт без подальшої виплати заробітної плати.

Бойченко додав, що росіяни видають українцям «червоний папірець», який називають «паспортом». Однак виїхати з тимчасово захопленого Маріуполя наразі майже неможливо.

«Пункт пропуску до Запоріжжя вони обстріляли. Закривають та роблять усе, щоб маріупольці не змогли покинути місто і виїхати до підконтрольної території України. Люди намагаються виїхати через територію росії, бо розуміють, що Маріуполь перетворили на гетто. Вони не хочуть бути російським гарматним м'ясом», – підкреслив він.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти створюють «просвітницькі куточки» у дитячих садках з бубликами, самоваром і прапором рф.

Також повідомляли, що загарбники планують збільшити приріст населення в місті майже в чотири рази від поточного стану за три роки за рахунок привезених росіян.

Маріуполь залишається без нормального постачання світла, води, газу. Наразі у місті перебувають понад 100 тисяч жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: