МЗС відреагувало на «усиновлення» росіянкою депортованої дитини з Маріуполя

Читать на русском
МЗС України ініціює відкриття кримінальної справи проти російської громадянки Львової-Бєлової, яка незаконно всиновила хлопчика з Маріуполя.
дитячий омбудсмен рф Марія Львова-Бєлова

МЗС України ініціює перед правоохоронними органами відкриття кримінальної справи проти російської громадянки Львової-Бєлової, яка заявила про «усиновлення» депортованої з Маріуполя дитини.

Про це йдеться у заяві міністерства у четвер, 27 жовтня.

З росії повернули ще майже 40 депортованих українських дітейУкраїна повернула додому 37 дітей, яких російські окупанти під час вторгнення примусово вивезли до росії.

«Вивіз українських дітей із тимчасово окупованих територій України до Росії та подальше їх усиновлення з боку російських громадян грубо порушують законодавство України, а також Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов'язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей , та Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року», – заявили в МЗС.

У міністерстві також закликали міжнародне співтовариство рішуче засудити злочини Росії та її посадових осіб проти дітей на тимчасово окупованих українських територіях.

Як відомо, дитячий омбудсмен росії Марія Львова-Бєлова сама розповіла про те, що всиновила хлопчика, якого окупанти незаконно вивезли з Маріуполя. При цьому вона повідомила, що загалом росіяни вивезли із зони проведення «спеціальної військової операції» до 2 тисяч дітей-сиріт.

Нагадаємо, в ОПУ розповіли, скільки українських дітей примусово депортували до росії.

Також повідомлялося, що на Херсонщині окупанти хочуть вивезти школярів у Крим під виглядом оздоровлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: