У Міноборони розповіли про запаси бронежилетів, шоломів та зимової форми для ЗСУ

Читать на русском
Для українських бійців у резерві є 200 тис. бронежилетів та 100 тис. шоломів. Також почав надходити зимовий одяг - взуття, штани, куртки, білизна.
mil.gov.ua

На сьогодні в резерві є 200 тисяч бронежилетів та 100 тисяч шоломів для військовослужбовців ЗСУ. Також у частині почала надходити зимове взуття та верхній одяг.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр на брифінгу у Military media center у четвер, 27 жовтня.

Бракує одягу, взуття і спорядження: Генштаб про екіпірування мобілізованих окупантівРосійське військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих громадян. У більшості немає належного екіпірування.

«Станом на сьогодні сформовано резерв із бронежилетів – близько 200 тис. Щодо шоломів – близько 100 тис. Це незважаючи на постійний рух, видачу новим підрозділам та видачу натомість», – сказала Маляр.

За її словами, за тиждень із 20 по 26 жовтня Міністерство оборони для забезпечення підрозділів ЗСУ передало понад 6 тис. бронежилетів, понад 8 тис. шоломів, понад 30 тис. пар взуття, з яких 28 тис. – зимове взуття.

«Щодо зимових курток, які зараз перебувають на ретельному контролі. За тиждень прийнято на облік майже 58 тис. Значна кількість перебуває на різних стадіях руху до складу. Щось уже зараз береться на облік, щось уже перебуває на складах. Прямо зараз, понад 100 тис. курток рухаються Україною та за кордоном у напрямку складів», – зазначила Маляр.

Вона додала, що також ЗСУ передано понад 60 тис. зимових штанів, понад 77 тис. курток костюма-утеплювача, понад 81 тис. комплектів білизни.

Нагадаємо, у жовтні у Міноборони повідомляли, що українські бійці на передовій забезпечені зимовою формою на 100%.

Також повідомлялося, що Литва передасть Україні зимову форму для бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: