Українські бійці на передовій забезпечені зимовою формою на 100% – Міноборони

Читать на русском
Українські бійці, які перебувають в районі бойових дій, забезпечені зимовою формою одягу на 100 відсотків.
АрміяInform

Українські бійці, які перебувають в районі бойових дій, забезпечені зимовою формою одягу на 100 відсотків.

Про це повідомив заступник міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов, передає Арміяінформ.

«Поставки йдуть кожного дня – це досить великі обсяги, й ми зараз ведемо роботу практично «з коліс». Усе, що надходить до логістичних складів ЗСУ, практично відразу направляється командуванням на забезпечення частин. Засобами захисту (шоломи, балістичні бронежилети) особовий склад ЗСУ забезпечено повністю. Сьогодні ми вже перейшли до утворення стратегічних запасів», – заявив він.

Як змінювалася чисельність Збройних сил УкраїниЧисельність Збройних сил України порівняно з 2014-2021 роками зросла майже втричі. Докладніше – на інфографіці.

Забезпечувати українських бійців необхідним спорядженням допомагають також країни-партнери. Мова йде про одяг, намети, обігрівачі та технічне обладнання.

«Хоча основна маса постачань здійснюється шляхом державних закупівель, допомога партнерів, волонтерів дуже важлива і необхідна», – додав Шаповалов.

Водночас основними причинами низької ефективності російських військ в Україні залишаються повсюдна корупція та погане логістичне забезпечення. До міста Пологи Запорізької області прибув підрозділ мобілізованих росіян, особовий склад якого частково одягнений у цивільний одяг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: