Виявлено масштабну схему розкрадання на бронежилетах для ЗСУ – СБУ

Читать на русском
Зловмисники намагалися незаконно продати понад тисячу бронежилетів на загальну суму понад 12 млн грн. При тому, що ЗСУ мали їх отримати безкоштовно.
facebook.com/ldc.ukraine

Партію бронежилетів для української армії, яку за рахунок донаторів виготовила громадська організація спільно з волонтерами, намагалися продати у супермаркетах за гроші. Зловмисники хотіли привласнити понад 12 млн грн.

Схему масштабного розкрадання бронежилетів викрила Служба безпеки України, повідомляється у четвер, 19 травня.

Мобілізованим для війни з Україною росіянам дають списані бронежилети – розвідкаРосійські військові, якими доукомплектували підрозділи, що найбільш постраждали в Україні, отримали списані бронежилети.

За даними слідства, зловмисники намагалися незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму понад 12 млн. грн.

«Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мають бути передані на потреби оборони. Втім, замість безкоштовної передачі українським захисникам причетні чиновники намагалися продати бронежилети через комерційні структури та мережу супермаркетів», - йдеться у заяві.

СБУ в одній із торгових мереж вилучила частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи щодо пошуку інших бронежилетів, а також встановлюються всі обставини та особи, причетні до протиправної схеми.

Зазначимо, цей інцидент та заяву СБУ прокоментували у Черкаській ОДА.

А кілька днів тому про ситуацію із продажем бронежилетів для ЗСУ (виготовлених за кошти донаторів) у торгових центрах повідомив Львівський Оборонний Кластер у Facebook.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що Ізраїль надасть Україні бронежилети та каски. У березні Японія передала ЗСУ бронежилети, намети та зимовий одяг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: