САП скерувала до суду справу посадовців ОГП, один з них мобілізувався

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців ОГП, один з яких мобілізувався до лав української армії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності Офісу генерального прокурора Захара Антипова, начальника цього відділу Олега Гальченка-Авілова та посередника Ігоря Осиповича. Антипов мобілізувався до лав Збройних сил України.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 18 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Антипова просив суд зупинити провадження стосовно його клієнта, оскільки він перебуває на військовій службі по мобілізації з 6 жовтня, що підтверджується довідкою, виданою командиром відповідної військової частини. Прокурор САП теж повідомив інформацію про мобілізацію обвинуваченого та заявив клопотання про направлення звернення до органів Міністерства оборони із запитом щодо надання інформації про проходження ним військової служби.

«Клопотання прокурора задовольнити. Звернутися до Міністерства оборони України та підпорядкованим йому формуванням із запитом щодо надання інформації про проходження військової служби (Захаром Антиповим – ред.). Клопотання захисника задовольнити. Виділити з кримінального провадження № 52021000000000281 від 26.05.2021 в окреме провадження матеріали в частині обвинувачення (Захара Антипова – ред.). Передати канцелярії ВАКС для оформлення виділення провадження із присвоєнням нового єдиного унікального номера судової справи та його реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду в порядку статті 35 КПК України. Зупинити судове провадження стосовно (Захара Антипова – ред.)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генпрокурора та його посередника. За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова. Суд узяв його під варту з альтернативою застави.

Також НАБУ і САП повідомили про підозру й начальнику відділу ОГП Олегу Гальченко-Авілову. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: