На Херсонщині затримали ще чотирьох організаторів псевдореферендуму

Читать на русском
Правоохоронці затримали чотирьох осіб, які брали участь в організації та проведенні «референдуму» в Херсонській області.

Правоохоронці затримали чотирьох осіб, які брали участь в організації та проведенні «референдуму» в Херсонській області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Чотири мешканці Бериславського району погодилися взяти участь у роботі «виборчої комісії», створеної окупаційною владою для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області», - йдеться у повідомленні.

Росіяни тікають з Херсона: про що говорить заява Суровікіна та чого чекати від окупантівПро що свідчать заяви нового командувача окупантами – Суровікіна, що чекає на Херсон та з чим можуть зіткнутися ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

Прокуратура повідомила, що з 23 по 27 вересня 2022 року підозрювані у супроводі озброєних представників рф ходили по домівках місцевих мешканців з бюлетенями та скринькою, «рекомендуючи» брати участь у незаконному «голосуванні». Потім ці бюлетені вони передавали так званому голові виборчої комісії для подальшого підрахунку «результатів».

Чотири особи затримали на звільненій території Херсонської області та вже отримали підозри у колабораційній діяльності. Усіх осіб вже відправили до СІЗО.

Раніше на Луганщині затримали жінку, яка брала участь в організації та проведенні російського псевдореферендуму.

Нагадаємо, у ході стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині співробітники СБУ виявили ще одну штаб-квартиру російських військ у селі Новоолександрівка.

30 вересня путін оголосив про анексію чотирьох областей України.

Євросоюз та США засудили дії росії. Псевдореферендуми на окупованих територіях та анексію поки визнала лише Північна Корея.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: