Путін не вважає, що військовий супротивник в особі України був недооцінений

Читать на русском
Президент росії володимир путін негативно відповів на запитання, чи немає у нього відчуття недооцінки противника на війні в Україні.
скрін з відео

Президент росії володимир путін негативно відповів на питання, чи немає у нього відчуття недооцінки противника на війні в Україні. Крім того, він заявив, що, як і раніше, вважає єдиним російський та український народ.

Відповідні заяви він зробив під час виступу на Валдайському форумі у четвер, 27 жовтня.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

Зокрема, йому було поставлено питання: Чи немає відчуття, яке є зараз у суспільстві, що противника в особі України недооцінили?

На нього путін відповів негативно, додавши, що «ми ж бачили, що відбувається – вісім років створювали укріпрайон на Донбасі, і просто лізти туди і зазнавати втрат – безглуздо».

За його словами, росія «прекрасно розуміла, що чим далі - тим було б для нас гірше, важче і небезпечніше».

Крім того, говорячи про причини початку «спеціальної військової операції» в Україні він знову заявив про «розширення НАТО за рахунок України», «публічну відмову чиновників України виконувати Мінські угоди» та «необхідність щось робити з Донбасом, де люди живуть під обстрілами вісім років». Також причинами нібито стали «воєнні операції київського режиму, що готуються».

Також він заявив, що, як і раніше, вважає єдиним російський та український народи, оскільки це «історичний факт».

«Справжнім гарантом української державності, українського суверенітету та територіальної місцевості могла б бути лише росія, яка створила сьогоднішню Україну», – заявив він.

На запитання, чи можна вважати громадянською війною те, що відбувається між росією та Україною сьогодні, путін відповів: «Частково – так».

Нагадаємо, в ISW вважають, що путін не відмовився від своїх цілей у війні проти України.

Західні ЗМІ писали про те, що російські війська почали діяти злагодженіше після призначення генерала Сергія Суровікіна командувачам замість Олександра Дворнікова. Але навіть Суровікіну не під силу звернути назад серію приголомшливих українських перемог на полі бою та переламати хід війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: