Путін не відмовився від своїх цілей у війні проти України – ISW

Читать на русском
Президент росії володимир путін продовжує переслідувати цілі, задля яких віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну.
Фото EPA

Президент росії володимир путін продовжує переслідувати цілі, задля яких віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Про те, що путін не відступається від своїх першопочаткових цілей свідчить його риторика. Зокрема аналітики зазначили, що він під час зустрічі з представниками спецслужб СНД просував пропагандистські тези.

«Путін заявляв, що «Україна втратила суверенітет» та «США використовують Україну як «таран» проти росії, Союзної держави Росії та Білорусі, ОДКБ і СНД», – йдеться в повідомленні.

В Інституті зазначають, що така риторика несумісна з переговорами на рівноправній основі про припинення вогню. Кремль все ще прагне військової перемоги в Україні та зміни влади у Києві, що вплинуло б на переорієнтацію України від Заходу.

«Це також вказує на те, що цілі путіна виходять за межі території, яку він намагався анексувати», – додають в ISW.

Раніше повідомляли, що російські війська почали діяти більш злагоджено після призначення генерала Сергія Суровікіна командувачем замість Олександра Дворнікова. Але навіть Суровікіну не під силу звернути назад серію приголомшливих українських перемог на полі бою та переламати хід війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: