«Далекі від реальності»: у СБУ прокоментували російське розслідування вибуху на Кримському мосту

Читать на русском
В.о. глави СБУ заявив, що росіяни далекі від реальності у своєму розслідуванні інциденту на Кримському мості. І голова української розвідки до вибуху не має відношення.
ssu.gov.ua

Російська сторона демонструє свій непрофесіоналізм у розслідуванні інциденту на Кримському мосту.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» сказав в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк.

«Я про те псевдослідство, яке вони ведуть із приводу інциденту на Кримському мосту. У своєму «розслідуванні» вони дійшли того, що до підриву моста нібито причетний мій колега за силовим блоком Кирило Буданов та ГУР МО загалом. Я запевняю вас, що це не так. І ми розуміємо, що росіяни взагалі далекі від реальності», – заявив Малюк.

Росія розраховує відремонтувати Кримський міст до липня – документУ росії для ремонту Кримського мосту встановили граничний термін – липень 2023 року. При раніше Аксьонов говорив, що міст відновлять за місяць-півтора.

«На тимчасово окупованих територіях то там, то там щось вибухає. Хтось п'є неякісну каву, хтось неякісним пальним заправляється. Зрозуміло, що відбуваються деякі процеси. А на Кримському мосту, напевно, не тим пальним заправився якийсь вантажний автомобіль і мають те, що мають», – додав він.

Малюк зазначив, що поки що не може розкрити карти і повідомити, як відбуваються такі інциденти і хто за цим стоїть, обіцявши «докладно поговорити після перемоги».

На питання, чи має СБУ якесь відношення до «бавовни» та «самоліквідації» колаборантів на окупованих територіях, в.о. голови служби сказав: «Просто ми, українці, дуже любимо бавовну… Навіть у моєму кабінеті вона стоїть у вазі. Але хіба ми винні, що росіяни не вміють поводитися з нею правильно?».

Нагадаємо, 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту стався вибух та потужна пожежа. За словами окупаційної влади, на мосту вибухнув вантажний автомобіль. Дорожнє полотно було пошкоджене, кілька прольотів упали у воду.

12 жовтня ФСБ заявила, що організатором «теракту» на мосту нібито є керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

У розвідці назвали звинувачення росіян «дурницею».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: