Сунак підтвердив, що найближчим часом планує зустрітися із Зеленським

Читать на русском
Зокрема, серед тем розмови були робота Міжнародного агентства з атомної енергії в Україні для забезпечення ядерної безпеки та продовження тиску на варварський режим путіна.
Getty Images

На Даунінг-стрит підтвердили телефонні переговори новопризначеного прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака та президента України Володимира Зеленського. Сунак підтвердив постійну підтримку України з боку Лондона, а також сторони домовилися продовжити тиск на рф.

Про це повідомляє канцелярія прем'єр-міністра Британії.

Згідно з повідомленням, Сунак запевнив Зеленського, що підтримка України з боку Британії буде незмінною, і він «може розраховувати на незмінну солідарність» британського уряду.

Ріші Сунак став новим прем'єром Британії: що буде з підтримкою УкраїниЧому Ріші Сунаку вдалося стати новим прем'єр-міністром і чого від цього очікувати Україні – у матеріалі Слово і діло

«Прем'єр-міністр також наголосив на важливості роботи МАГАТЕ в Україні щодо забезпечення ядерної безпеки та прозорості щодо будь-якої дезінформації. Обидва лідери погодилися з необхідністю продовжувати чинити тиск на варварський режим президента рф володимира путіна шляхом продовження економічних санкцій», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають на Даунінг-стрит, у відповідь на привітання з призначенням на посаду прем’єр-міністра Ріші Сунак висловив Зеленському сподівання, що «вони незабаром побачаться особисто».

Нагадаємо, колишній канцлер британського казначейства Ріші Сунак 25 жовтня офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд.

Як відомо, президент США Джо Байден розраховує, що новий прем'єр Британії також підтримуватиме Україну.

Раніше Сунак заявив, що путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки по всьому світу.

Також «Слово і діло» зібрало все, що відомо про Ріші Сунака та спробувало розібратися, як можуть змінитися відносини України та Британії за нового прем'єра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: